Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vy a vubec vsichni "odsuzovatele" odsunu se mylite v jedne veci. Odsun nebyl "za trest". To byla zkratka a dobre PREVENCE proti dalsi valce. Tehdy po 2. svetove si statnici uvedomili jednu vec - michani narodu a kultur v ramci jednoho statu vede vzdy k nenavisti, rozbrojum a posleze valce. Kdyby nebylo odsunu, nemci by se opet citili hrozne utiskovani a nejdele po revoluci 89 by doslo k dalsi valce, prip. humanitarnimu bombardovani ve stylu kosova a dneska by byla CR bez sudet. Za to, ze dnes mame s nemci relativne dobre vztahy muzeme dekovat prave odsunu.

8 6
možnosti
TN

S takto brutálním zjednodušením (etnicky čistý stát = pohoda, multietnický stát = nenávist a válka) nemůžu ani náhodou souhlasit.

6 4
možnosti
OK

O86t43a 27K63i59n97c

28. 4. 2015 23:32

Postupimská dohoda mimo jiné stanovila, že Němci budou odsunuti z jimi okupovaných území. Tudíž odsun jako takový nelze zpochybňovat. Způsob, jakým byl v mnoha případech proveden, t.j. vraždění civilistů včetně žen a dětí, měl být již v té době prohlášen zločinem a vrazi měli být náležitě potrestáni.

7 1
možnosti
JF(

Určitě máte pravdu, ale tenkrát platilo to, že na hrubý pytel, hrubá záplata. A Češi to nezačali!

1 3
možnosti
Foto

Státy v lidech podněcují a podporují systém kolektivní viny.

2 1
možnosti
Foto

Kdyby jen to, státy jsou už na začátku té "kolektivní" viny, protože nutí mnohé jít do války jen z toho důvodu, že se to zrovna politikům zdá jako dobrý nápad. Nebýt státu/monarchie nikdo by zadarmo a dobrovolně do války nešel, přesněji řečeno nebýt státní nebo c.k. policie. :-/

1 1
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
Slyším na jméno Petr Vala a posledních sedmatřicet let jsem rodákem z východočeského Ústí nad Orlicí. A také polovičním Sudeťákem a čistokrevným eurodušínem.

Jsem autorem knih KATOVA KOMNATA, SUPRIARCHA a SUPRIARCHA: VIZE DÁVNÝCH ZÍTŘKŮ.   

 

Seznam rubrik